Neviem ako vy, ale ja mám v poslednom čase veľký problém kúpiť kvalitný a chutný chlieb. Nehovoriac o tom, že by som ocenila ak by navyše nebol z bielej múky. Proste v mojom okolí nemožné. Z toho dôvodu som začala hľadať recepty na chutné raňajky a tie si ešte sama trochu upravujem. Dnes sa mi podarilo upiecť chutný a jednoduchý zeleninový koláč z lístkového cesta.
Vzhľadom k tomu, že lístkové cesto som kúpila chladené, vlastná príprava aj popri dvoch malých deťoch netrvala dlhšie ako 10 minút. Pečie sa to 20 minút pri 200°C, takže do pol hodiny to máte hotové.
Suroviny na zeleninový koláč z lístkového cesta:
- 1 balenie chladeného lístkového cesta
- 100 g hnedých šampiňónov
- 1/3 červenej papriky
- 1/3 žltej papriky
- Ricotta
- 1 mozzarella
- 1 vajce
- Soľ, korenie
Postup:
- Rúru dáme vyhriať na 200°C.
- Cesto vyberieme z obalu, rozložíme na plech. Približne 2 cm od kraja ho po celom obvode narežeme. Vznikne nám okolo akýsi “rámik”. Vnútornú časť popicháme vidličkou na viacerých miestach.
- Vnútornú časť potrieme tenkou vrstvou ricotty.
- Šampiňóny nakrájame na plátky a poukladáme po celej ploche.
- Papriky nakrájame taktiež na plátky a poukladáme na šampiňóny.
- Osolíme a okoreníme.
- Na vrch poukladáme ešte plátky mozzarelly.
- Vajíčkom potrieme okraje cesta.
- Dáme piecť do rúry na 200°C približne 20 minút.
Ideálne je jesť ho ešte teplý.
Obmeny
Samozrejme, na vrch môžete poukladať zeleninu podľa vlastného výberu. Ochutiť sa to dá ešte cesnakom alebo bylinkami, kreativite sa medze nekladú.
Pokiaľ vymyslíte zaujímavú kombináciu, pokojne sa s ňou podeľte v komentároch 🙂 .
Pridaj komentár