• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Buďme zdraví

Aktívna cesta za zdravím: prevencia a samoliečba

  • Hlavná stránka
  • Online magazín
    • Prevencia
    • Liečba ochorenia
    • Tehotenstvo
    • Dojčenie
    • Zdravie dieťaťa
    • Zdravie dospelého
    • Recenzie
    • Moje obľúbené recepty
  • Kontakt
  • O Kristíne
  • Nav Social Menu

    • Email
    • Facebook

Kuracia polievka s ryžou a zeleninou

22. februára 2018 by Kristina Leave a Comment

Niekedy je toho cez deň veľa a variť dieťaťu polievku aj hlavné jedlo proste nestíham. Preto mám v zásobe pár receptov, v ktorých to je spojené.

Kuracia polievka s ryžou a zeleninou, sýta, chutná a nenáročná na prípravu

A presne taká je aj táto polievka. Chutná, sýta, obsahuje kuracie mäso, ryžu, zeleninu a dokonca aj zemiaky. A jej príprava tiež nie je náročná. Ak sa vám taký recept zíde tiež, čítajte ďalej.

Suroviny

  • 600 g kuracích horných stehien
  • 1 cibuľa
  • 3 zemiaky
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 zavárané paradajky
  • 1/2 pohára ryže (ja používam Basmati)
  • parmezán

Postup

  1. Kuracie mäso zalejeme asi 2 litrami vody, pridáme cibuľu. Necháme zovrieť a zakryté varíme 1 hodinu.
  2. Zemiaky a obidve papriky nakrájame na kocky.
  3. Do druhého hrnca dáme trochu oleja, necháme mierne zohriať a pridáme zemiaky s paprikami.
  4. Pretlačíme cesnak a pridáme k zelenine.
  5. Zalejeme trochou vody, približne 1 až 2 dcl a dusíme za stáleho miešania 20 minút respektíve kým zelenina nezmäkne.
  6. Trochu osolíme a okoreníme.
  7. Medzitým vyberieme mäso z vývaru, vykostíme, nakrájame nadrobno a pridáme k zelenine.
  8. Pridáme paradajky a ryžu.
  9. Zalejeme to vývarom, z ktorého sme vybrali cibuľu.
  10. Varíme kým zmäkne ryža a prípadne podľa chuti pridáme soľ alebo korenie.
  11. Pred podávaním môžeme ešte posypať parmezánom.

Dobrú chuť!

Related Posts

  • Polievka so sladkých zemiakov, batátový krémBatátový krém
  • Penne s mäsovými guľkami a grilovanou zeleninou
  • Socată alebo fermentovaný nápoj z bazy čiernej
  • 10 tipov ako zvýšiť kvalitu svojho jedla

Filed Under: Moje obľúbené recepty

Predchádzajúci príspevok: « Penne s mäsovými guľkami a grilovanou zeleninou
Nasledujúci príspevok: Ako nás bylinky chránia pred civilizačnými chorobami? »

Reader Interactions

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Primary Sidebar

Kategórie

  • Dojčenie
  • Liečba ochorenia
  • Moje obľúbené recepty
  • Plodnosť
  • Prevencia
  • Recenzie
  • Tehotenstvo
  • Zdravie dieťaťa
  • Zdravie dospelého
  • Zo života

Vitajte na mojom blogu

Zdravie patrí medzi najdôležitejšie veci v našom živote. S podlomeným zdravím sa žije ťažšie. Niektoré ochorenia sa zlepšiť nedajú, mnohým sa však pomôcť dá. Tento blog bude postupne prinášať moderné odporúčania na samoliečbu, informácie zo zahraničných zdrojov a recepty na zdravé jedlá, ktoré má oslovili a zaradila som ich do nášho rodinného jedálnička. Určite však nenahrádza konzultácie s lekárom, tak keď treba, šup do ambulancie.

Kristína Ferencik

Najnovšie články

  • Socată alebo fermentovaný nápoj z bazy čiernej
  • Skríning rakoviny: domáce samo-vyšetrenie kože
  • TOP bylinky v kuchyni
  • Čo by mal každý vedieť o melanóme?
  • Recenzia knihy: How to build a healthy brain od K. Wilson
  • Naša Facebook stránka
  • Náš Instagram

Copyright © 2022 · Shirley theme by Lovely Confetti DMCA.com Protection Status

Copyright © 2022 · Shirley Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in