Ovsené vločky sú skvelým zdrojom vlákniny, vitamínov a minerálov. Ak si chcete doplniť vápnik, železo či horčík, určite sú dobrou voľbou. Málokomu ale chutí jesť ich každý deň len vo forme ovsenej kaše. Dnes vám prinášam recept na jablkovo-ovsený chlieb na sladko, ktorý vám dobre padne na raňajky alebo ako dezert ku káve.
Suroviny:
- pol hrnčeka hnedého cukru
- 1 hrnček mlieka
- 1/3 hrnčeka olivového oleja
- 2 vajcia
- 1 hrnček celozrnnej múky
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 hrnček ovsených vločiek
- 1 a 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 1 lyžička mletej škorice
- štipka soli
- 1 jablko nakrájané na kocky
- hrsť hrozienok
* Používame hrnček o objeme 250 ml
Postup:
- Vyhrejeme rúru na 180°C.
- Mlieko necháme ohriať na izbovú teplotu.
- Nakrájame jablko na malé kocky.
- Sypké suroviny (obidve múky, ovsené vločky, prášok do pečiva, škoricu a soľ) dáme do veľkej misy a premiešame.
- Pridáme k nim mlieko, cukor, olej a vajcia. Vymiešame na cesto.
- Vmiešame jablko a hrozienka.
- Dáme do formy a pečieme 50 minút na 180°C resp. kým povrch trochu nezhnedne.
Jablkovo-ovsený koláč necháme vychladnúť a potom krájame.
Dobrú chuť!
Pridaj komentár