• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Buďme zdraví

Aktívna cesta za zdravím: prevencia a samoliečba

  • Hlavná stránka
  • Online magazín
    • Prevencia
    • Liečba ochorenia
    • Tehotenstvo
    • Dojčenie
    • Zdravie dieťaťa
    • Zdravie dospelého
    • Recenzie
    • Moje obľúbené recepty
  • Kontakt
  • O Kristíne
  • Nav Social Menu

    • Email
    • Facebook

Kokosky

20. marca 2018 by Kristina Leave a Comment

Poznáte to tiež? Ohlási sa návšteva a vy zrazu zistíte, že im okrem vody a kávy nemáte čo ponúknuť? Alebo vás obchádza chuť na niečo sladké a doma nič? Čo takto upiecť kokosky!

Kokosky majú skvelý recept, ktorý by zvládlo aj malé dieťa. Ja ich pečiem veľmi rada. Je to rýchle, príprava trvá asi 10 minút aj popri deťoch, následné pečenie zaberie 30 minút a je to hotové.

Navyše, suroviny sa doma bežne vyskytujú a výsledok je oveľa zdravší ako hocijaké keksy, čo by ste kúpili v obchode. Z jednej várky vám vyjde asi 30 až 35 guličiek.

Kokosky rýchly recept na chutné keksy

A aké zdravotné výhody prinášajú naše kokosky?

  • Obsahuje veľa kokosu. Ten je dobrým zdrojom vlákniny. Okrem nej obsahuje aj zmes vitamínov a minerálov, pozitívny je napríklad obsah železa, fosforu, mangánu, medi či draslíka.
  • Obsahujú celozrnnú múku ako ďalší zdroj vlákniny. Vláknina prispieva k prevencii civilizačných chorôb, zlepšuje trávenie aj imunitu. Môžete ju síce v recepte zameniť za obyčajnú hladkú múku, vtedy tam však treba dať múky viac (200 g), ale s celozrnnou sú chutnejšie.
  • Cukru je tam pomerne málo, takže do denného limitu 50 g cukrov sa zmestíte bez problémov. Teda ak ich zjete iba pár a nie celý plech 🙂 .
  • Samozrejmosťou je žiadny margarín či palmový tuk. Ja dávam maslo pre lepšiu chuť, ale pre ešte zdravšiu verziu ho môžete zameniť za olivový alebo kokosový olej v rovnakom množstve.

Suroviny na kokosky:

200 g strúhaného sušeného kokosu

120 g celozrnnej pšeničnej múky

80 g hnedého cukru

1 lyžička vanilkového extraktu

3 vajcia

60 g masla izbovej teploty

Postup:

  1. Vyhrejeme rúru na 175°C.
  2. Všetky suroviny dáme do misky a zmiešame na cesto.
  3. Mokrou rukou tvarujeme guličky.
  4. Uložíme ich na plech na papier na pečenie.
  5. Pečieme približne 30 minút pokiaľ naberú mierne hnedú farbu.

Tak ako? Chutia vám tak ako mne?

Ak vás recept zaujal, nezabudnite zdieľať 🙂

Related Posts

  • Polievka so sladkých zemiakov, batátový krémBatátový krém
  • TOP bylinky v kuchyni
  • Smotanová polievka z tekvicových kvetov
  • Polievka zo zelenej fazuľky s paradajkami

Filed Under: Moje obľúbené recepty

Predchádzajúci príspevok: « Prvý a zásadný krok k zdravej strave
Nasledujúci príspevok: Batátový krém »

Reader Interactions

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Primary Sidebar

Kategórie

  • Dojčenie
  • Liečba ochorenia
  • Moje obľúbené recepty
  • Plodnosť
  • Prevencia
  • Recenzie
  • Tehotenstvo
  • Zdravie dieťaťa
  • Zdravie dospelého
  • Zo života

Vitajte na mojom blogu

Zdravie patrí medzi najdôležitejšie veci v našom živote. S podlomeným zdravím sa žije ťažšie. Niektoré ochorenia sa zlepšiť nedajú, mnohým sa však pomôcť dá. Tento blog bude postupne prinášať moderné odporúčania na samoliečbu, informácie zo zahraničných zdrojov a recepty na zdravé jedlá, ktoré má oslovili a zaradila som ich do nášho rodinného jedálnička. Určite však nenahrádza konzultácie s lekárom, tak keď treba, šup do ambulancie.

Kristína Ferencik

Najnovšie články

  • Socată alebo fermentovaný nápoj z bazy čiernej
  • Skríning rakoviny: domáce samo-vyšetrenie kože
  • TOP bylinky v kuchyni
  • Čo by mal každý vedieť o melanóme?
  • Recenzia knihy: How to build a healthy brain od K. Wilson
  • Naša Facebook stránka
  • Náš Instagram

Copyright © 2022 · Shirley theme by Lovely Confetti DMCA.com Protection Status

Copyright © 2022 · Shirley Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in