• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Buďme zdraví

Aktívna cesta za zdravím: prevencia a samoliečba

  • Hlavná stránka
  • Online magazín
    • Prevencia
    • Liečba ochorenia
    • Tehotenstvo
    • Dojčenie
    • Zdravie dieťaťa
    • Zdravie dospelého
    • Recenzie
    • Moje obľúbené recepty
  • Kontakt
  • O Kristíne
  • Nav Social Menu

    • Email
    • Facebook

Polievka zo zelenej fazuľky s paradajkami

7. júla 2018 by Kristina Leave a Comment

Milujem leto. Nielen kvôli teplu, kúpaniu, voľnejšiemu pracovnému tempu, ale najmä pre dostatok čerstvej zeleniny a ovocia. Pre zdravie nie je nič lepšie, ako sa v hlavnej vitamínmi nabitej sezóne stravovať sezónnymi potravinami. Bohužiaľ, naše reštaurácie sa týmto pravidlom neriadia, takže jedlo takmer výlučne pripravujeme doma. Navyše, máme menšiu úžitkovú záhradu, kde práve dozrieva zelená fazuľka. Verziu “na kyslo” som už tento rok varila viac krát, takže teraz prišiel rad na obmenu, ktorej som dala meno “Polievka zo zelenej fazuľky s paradajkami”.

Znovu platí, že pri dvoch krpcoch mám menej času, ako by som potrebovala, takže polievka je ľahká, jednoduchá, skladá sa len zo zeleniny a byliniek a je aj dostatočne výživná pre malé dieťa.

Polievka zo zelenej fazuľky s paradajkami, rýchla zdravá polievka

Polievka zo zelenej fazuľky s paradajkami

Suroviny:

  • 1 ks cibule
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 4 ks olúpaných väčších paradajok alebo jedna konzerva paradajok
  • Pol kila zelenej fazuľky
  • 3 ks mrkvy
  • Pár lístkov ligurčeka
  • Hrsť čerstvej bazalky
  • Soľ, korenie

Postup

  1. Pripravíme si zeleninu: oblanšírujeme fazuľku a nakrájame ju na menšie kúsky, olúpeme paradajky a nakrájame na väčšie kusy, mrkvu na krúžky, cibuľu na drobno.
  2. Na olivovom oleji opražíme cibuľu do zlatista.
  3. Pridáme mrkvu a za stáleho miešania chvíľu opražíme.
  4. Zalejeme 2 l vývaru alebo vody.
  5. Pridáme zelenú fazuľu, paradajky, prelisovaný cesnak a celý ligurček.
  6. Bazalku nasekáme na drobno, taktiež pridáme do hrnca.
  7. Osolíme, okoreníme a varíme do mäkka. Na záver môžeme ligurček z polievky vybrať.

Hotovo. Jednoduchý recept typu “nakrájam, nahádžem a čakám”. Polievka je chuťovo trochu podobná bulharským polievkam, proste super.

Zaujímavosť na záver: vedeli ste, že zelená fazuľa sa radí medzi zeleninu, kým suchá fazuľa medzi strukoviny ?.

Dobrú chuť!

Related Posts

  • Smotanová polievka z tekvicových kvetov
  • Kuracia polievka s ryžou a zeleninou
  • Polievka so sladkých zemiakov, batátový krémBatátový krém
  • Socată alebo fermentovaný nápoj z bazy čiernej

Filed Under: Moje obľúbené recepty

Predchádzajúci príspevok: « Polievka z červenej šošovice s mrkvou
Nasledujúci príspevok: Testujeme: prírodná kozmetika na ekzémy »

Reader Interactions

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Primary Sidebar

Kategórie

  • Dojčenie
  • Liečba ochorenia
  • Moje obľúbené recepty
  • Plodnosť
  • Prevencia
  • Recenzie
  • Tehotenstvo
  • Zdravie dieťaťa
  • Zdravie dospelého
  • Zo života

Vitajte na mojom blogu

Zdravie patrí medzi najdôležitejšie veci v našom živote. S podlomeným zdravím sa žije ťažšie. Niektoré ochorenia sa zlepšiť nedajú, mnohým sa však pomôcť dá. Tento blog bude postupne prinášať moderné odporúčania na samoliečbu, informácie zo zahraničných zdrojov a recepty na zdravé jedlá, ktoré má oslovili a zaradila som ich do nášho rodinného jedálnička. Určite však nenahrádza konzultácie s lekárom, tak keď treba, šup do ambulancie.

Kristína Ferencik

Najnovšie články

  • Socată alebo fermentovaný nápoj z bazy čiernej
  • Skríning rakoviny: domáce samo-vyšetrenie kože
  • TOP bylinky v kuchyni
  • Čo by mal každý vedieť o melanóme?
  • Recenzia knihy: How to build a healthy brain od K. Wilson
  • Naša Facebook stránka
  • Náš Instagram

Copyright © 2022 · Shirley theme by Lovely Confetti DMCA.com Protection Status

Copyright © 2022 · Shirley Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in