• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Buďme zdraví

Aktívna cesta za zdravím: prevencia a samoliečba

  • Hlavná stránka
  • Online magazín
    • Prevencia
    • Liečba ochorenia
    • Tehotenstvo
    • Dojčenie
    • Zdravie dieťaťa
    • Zdravie dospelého
    • Recenzie
    • Moje obľúbené recepty
  • Kontakt
  • O Kristíne
  • Nav Social Menu

    • Email
    • Facebook

Domáca kvásková brioška

14. marca 2019 by Kristina Leave a Comment

Ak hľadáte niečo naozaj extra chutné na raňajky, mám pre vás tip. Domáca kvásková brioška bude to pravé orechové na váš stôl. Príprava je síce časovo náročná, ale stojí to za to. Moji malí drobci ju zhltali raz dva.

  • Chcela som urobiť aj lepšiu fotku, ale nestihla som…

Suroviny

  • 50 g kvásku
  • 50 g hladkej múky a 50 ml vody na predkvas
  • 180 g masla
  • 275 g hladkej múky
  • 4 g soli
  • 25 g cukru
  • 3 vajcia
  • Maslo na vytretie formy
  • 1 žĺtok s troškou mlieka na potretie
  • Formu na biskupský chlebíček

Postup

Na prípravu kváskovej briošky budete potrebovať dva dni. Je potrebné si na to nechať čas, veď sa hovorí, že na dobré si treba počkať. Tak toto je ten prípad.

Príprava predkvasu

Odoberte si 50 g kvásku, pridajte k tomu 50 g hladkej múky a 50 ml vody. Dajte to do nádoby s vrchnákom, aby to nevyschlo a nechajte to pri izbovej teplote aspoň 6 hodín, pokojne aj viac.

Cesto na briošku

Na prípravu je ideálne použiť robot, no keďže ho my ešte nemáme, tak tento recept bude na ručnú prípravu. Ak chcete použiť robot, tak môžete, na nízkych otáčkach s hákom.

  1. Vyberieme maslo s chladničky a necháme zmäknúť.
  2. K mäkkému maslu pridáme cukor a necháme ho rozpustiť.
  3. Múku preosejeme, pridáme soľ a zamiešame.
  4. K múke pridáme kvások a vajcia. Vypracujeme cesto.
  5. K cestu po častiach pridávame zmes masla s cukrom (ja som to odhadom rozdelila na štyri časti a postupne pridávala). Ďalšiu časť pridáme, až keď je tá predtým úplne zapracovaná.
  6. Cesto poriadne vymiesime, zakryjeme a necháme odpočívať dve hodiny.
  7. Cesto na múkou vysypanej doske spracujeme do bochníka. Misku potrieme olejom, vložíme do nej cesto, zakryjeme fóliou a necháme v chladničke cez noc.
  8. Ráno cesto vyberieme, znovu prepracujeme, spravíme bochník (do formy na biskupský chlebíček) a dáme ho do naoleovanej formy.
  9. Potrieme ho rozšľahaným žĺtkom s mliekom, dáme na teplé miesto (u mňa do rúry na 40°C), až pokým nenarastie vo forme.
  10. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 230°C počas 10 minút. Potom stiahneme teplotu na 190°C a pečieme ďalších 20 minút do zlatistej farby.
  11. Briošku po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnúť na mriežke.

Dobrú chuť!

Related Posts

  • 10 tipov ako zvýšiť kvalitu svojho jedla
  • Penne s mäsovými guľkami a grilovanou zeleninou
  • Socată alebo fermentovaný nápoj z bazy čiernej
  • Ovsené keksy

Filed Under: Moje obľúbené recepty Tagged With: Recept

Predchádzajúci príspevok: « Reflux u dojčaťa
Nasledujúci príspevok: Testujeme: šípkový peeling Navia pre mastnú problematickú pleť »

Reader Interactions

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Primary Sidebar

Kategórie

  • Dojčenie
  • Liečba ochorenia
  • Moje obľúbené recepty
  • Plodnosť
  • Prevencia
  • Recenzie
  • Tehotenstvo
  • Zdravie dieťaťa
  • Zdravie dospelého
  • Zo života

Vitajte na mojom blogu

Zdravie patrí medzi najdôležitejšie veci v našom živote. S podlomeným zdravím sa žije ťažšie. Niektoré ochorenia sa zlepšiť nedajú, mnohým sa však pomôcť dá. Tento blog bude postupne prinášať moderné odporúčania na samoliečbu, informácie zo zahraničných zdrojov a recepty na zdravé jedlá, ktoré má oslovili a zaradila som ich do nášho rodinného jedálnička. Určite však nenahrádza konzultácie s lekárom, tak keď treba, šup do ambulancie.

Kristína Ferencik

Najnovšie články

  • Socată alebo fermentovaný nápoj z bazy čiernej
  • Skríning rakoviny: domáce samo-vyšetrenie kože
  • TOP bylinky v kuchyni
  • Čo by mal každý vedieť o melanóme?
  • Recenzia knihy: How to build a healthy brain od K. Wilson
  • Naša Facebook stránka
  • Náš Instagram

Copyright © 2022 · Shirley theme by Lovely Confetti DMCA.com Protection Status

Copyright © 2022 · Shirley Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in