• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Buďme zdraví

Aktívna cesta za zdravím: prevencia a samoliečba

  • Hlavná stránka
  • Online magazín Buďme zdraví
    • Prevencia
    • Liečba ochorenia
    • Tehotenstvo
    • Dojčenie
    • Zdravie dieťaťa
    • Zdravie dospelého
    • Recenzie
    • Moje obľúbené recepty
  • Kontakt
  • O Kristíne
/ Moje obľúbené recepty / Domáca kvásková brioška

Domáca kvásková brioška

14. marca 2019 by Kristina Leave a Comment

Ak hľadáte niečo naozaj extra chutné na raňajky, mám pre vás tip. Domáca kvásková brioška bude to pravé orechové na váš stôl. Príprava je síce časovo náročná, ale stojí to za to. Moji malí drobci ju zhltali raz dva.

Domáca kvásková brioška sa síce pripravuje dlhšie ako klasická, ale výsledok stojí za to.
Chcela som urobiť aj lepšiu fotku, ale nestihla som…

Suroviny

  • 50 g kvásku
  • 50 g hladkej múky a 50 ml vody na predkvas
  • 180 g masla
  • 275 g hladkej múky
  • 4 g soli
  • 25 g cukru
  • 3 vajcia
  • Maslo na vytretie formy
  • 1 žĺtok s troškou mlieka na potretie
  • Formu na biskupský chlebíček

Kvásková brioška: postup

Na prípravu kváskovej briošky budete potrebovať dva dni. Je potrebné si na to nechať čas, veď sa hovorí, že na dobré si treba počkať. Tak toto je ten prípad.

Príprava predkvasu

Odoberte si 50 g kvásku, pridajte k tomu 50 g hladkej múky a 50 ml vody. Dajte to do nádoby s vrchnákom, aby to nevyschlo a nechajte to pri izbovej teplote aspoň 6 hodín, pokojne aj viac.

Cesto na kváskovú briošku

Na prípravu je ideálne použiť robot, no keďže ho my ešte nemáme, tak tento recept bude na ručnú prípravu. Ak chcete použiť robot, tak môžete, na nízkych otáčkach s hákom.

  1. Vyberieme maslo s chladničky a necháme zmäknúť.
  2. K mäkkému maslu pridáme cukor a necháme ho rozpustiť.
  3. Múku preosejeme, pridáme soľ a zamiešame.
  4. K múke pridáme kvások a vajcia. Vypracujeme cesto.
  5. K cestu po častiach pridávame zmes masla s cukrom (ja som to odhadom rozdelila na štyri časti a postupne pridávala). Ďalšiu časť pridáme, až keď je tá predtým úplne zapracovaná.
  6. Cesto poriadne vymiesime, zakryjeme a necháme odpočívať dve hodiny.
  7. Cesto na múkou vysypanej doske spracujeme do bochníka. Misku potrieme olejom, vložíme do nej cesto, zakryjeme fóliou a necháme v chladničke cez noc.
  8. Ráno cesto vyberieme, znovu prepracujeme, spravíme bochník (do formy na biskupský chlebíček) a dáme ho do naoleovanej formy.
  9. Potrieme ho rozšľahaným žĺtkom s mliekom, dáme na teplé miesto (u mňa do rúry na 40°C), až pokým nenarastie vo forme.
  10. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 230°C počas 10 minút. Potom stiahneme teplotu na 190°C a pečieme ďalších 20 minút do zlatistej farby.
  11. Briošku po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnúť na mriežke.

Dobrú chuť!

Nabudúce môžete vyskúšať aj náš obľúbený jablkovo-ovsený chlieb.

Related Posts

  • Penne s mäsovými guľkami a grilovanou zeleninou
  • Jednoduchý zeleninový koláč z lístkového cesta
  • 10 jednoduchých tipov ako zvýšiť kvalitu svojho jedla
  • Jablkovo-ovsený chlieb

Filed Under: Moje obľúbené recepty Tagged With: Recept

Predchádzajúci príspevok: « Reflux u dojčaťa
Nasledujúci príspevok: Testujeme: šípkový peeling Kvítok pre mastnú problematickú pleť »

Reader Interactions

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Primary Sidebar

Kategórie

  • Dojčenie (9)
  • Liečba ochorenia (15)
  • Moje obľúbené recepty (18)
  • Nezaradené (1)
  • Plánovanie rodičovstva (1)
  • Plodnosť (1)
  • Prevencia (42)
  • Prírodná liečba (6)
  • Recenzie (10)
  • Tehotenstvo (6)
  • Tipy pre zdravie (1)
  • Zdravie dieťaťa (34)
  • Zdravie dospelého (34)
  • Zo života (9)

Vitajte!

Zdravie patrí medzi najdôležitejšie veci v našom živote. Niektoré ochorenia sa zlepšiť nedajú, mnohým sa však pomôcť dá.

Na tejto stránke nájdete užitočné informácie, ktoré vám môžu pomôcť zachovať alebo prinavrátiť zdravie. Venujeme sa otázkam prevencie, voľnopredajných liekov, výživových doplnkov, prírodných metód a vhodnej úpravy životného štýlu. Snahou je priblížiť vám reálny pohľad na pozitívne aj negatívne stránky vybratých možností.

Na stránke sa môžu nachádzať reklamné odkazy, tento web nie je predajcom žiadneho z uvedených produktov. Na základe prekliku do e-shopu partnerov nám môže byť vyplatená malá provízia, ktorá je ďalej použitá na prevádzkovanie tohto webu a nákup produktov na ďalšie recenzie.

Informácie na tejto stránke nenahrádzajú konzultácie s lekárom alebo lekárnikov pri konkrétnych zdravotných ťažkostiach. Informácie tu uvedené majú len informatívny charakter, pri dôležitých tvrdeniach sú k dispozícii odkazy na zdroj informácie.

Najnovšie články

  • Prevencia herpesu na pere: čo robiť, aby sa viac nevrátil?
  • Čo pomôže rýchlo sa zbaviť herpesu na pere?
  • Mikroplasty z pitia čaju? Takto ich obsah znížite!
  • Čo skutočne pomáha na suché ruky?
  • Záleží vám na zdravom pohybe vášho dieťaťa? Toto vezmite do úvahy!
  • Naša Facebook stránka
  • Náš Instagram
  • Zásady používania súborov cookie (EÚ)
  • Všeobecné obchodné podmienky

Copyright © 2025 · Shirley theme by Lovely Confetti DMCA.com Protection Status

Všetky práva vyhradené © budmezdravi.sk

Spravujte súhlas so súbormi cookie
Na ukladanie a/alebo prístup k informáciám o zariadení používame technológie ako cookies. Robíme to s cieľom zlepšiť zážitok z prehliadania a zobrazovať (ne)prispôsobené reklamy. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje, ako je správanie pri prehliadaní alebo jedinečné ID na tejto stránke. Nesúhlas alebo odvolanie súhlasu môže nepriaznivo ovplyvniť určité vlastnosti a funkcie.
Funkčné Vždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
Zobraziť predvoľby
{title} {title} {title}