Keď si talianska a libanonská kuchyňa dajú rande, môžete sa tešiť na zážitok dňa. A presne to sa dá povedať o tomto recepte. Penne s mäsovými guľkami a grilovanou zeleninou sú jednoducho vynikajúce.
Prvou vecou, ktorá charakterizuje taliansku kuchyňu, sú jednoznačne cestoviny. Musia byť, samozrejme, kvalitné a z tvrdej pšenice (grano duro). Libanonská kuchyňa je jednou z najchutnejších na svete a to aj vďaka používaniu veľkého množstva farebnej zeleniny a fantasticky voňajúcich čerstvo nadrvených korenín.
Aby sme to celé ešte dotiahli do dokonalosti (život si predsa treba užívať, nie?), tak doplníme ešte kvalitné nie veľmi tučné bravčové mäso a ….. skvelé jedlo je na svete.
Suroviny
- 750 gramov bravčového nie tučného mäsa (stehno, panenka)
- 50 gramov strúhanky
- 1 lyžička koriandra
- 1 lyžička rímskej rasce
- 1 lyžička semienok horčice
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 500 gramov penne z grano duro (tvrdej pšenice)
- 2 baklažány
- 300 gramov cherry paradajok
- olivový olej
- hrsť čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
- soľ podľa chuti
- čierne korenie
- strúhaný parmezán
Postup
Zelenina
- Baklažány narežeme na 1,5 až 2 cm hrubé kolieska a rozložíme do zapekacej misy.
- Paradajky prerežeme na polovičky a dáme rovnomerne na baklažány.
- Zelenina pokropíme približne 2 lyžicami olivového oleja, osolíme a nakoreníme čiernym korením.
- Pečieme v rúre (medium grill) približne 45 minút.
Mäsové guľky
- Zomelieme bravčové mäso.
- Koriander, rímsku rascu a horčičné semienka rozdrvíme.
- K mäsu pridáme zmes korenín, mletú škoricu a strúhanku. Všetko spolu poriadne premiešame.
- Vlhkou rukou tvarujeme z hmoty mäsové guľky. Jednu mäsovú guľku tvorí približne 1 polievková lyžica zmesi.
- Dáme zapiecť do rúry na 20 minút.
Cestoviny
- Penne uvaríme al dente. Odložíme si približne 1 dcl vody z cestovín.
- K mäsu pridáme cestoviny, približne 1 dcl vývaru z cestovín, zeleninu, nakrájanú petržlenovú vňať .
- Podľa chuti prípadne dosolíme a dokoreníme.
- Cestoviny posypeme strúhaným parmezánom.
Dobrú chuť!
Pridaj komentár