• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Buďme zdraví

Aktívna cesta za zdravím: prevencia a samoliečba

  • Hlavná stránka
  • Online magazín
    • Prevencia
    • Liečba ochorenia
    • Tehotenstvo
    • Dojčenie
    • Zdravie dieťaťa
    • Zdravie dospelého
    • Recenzie
    • Moje obľúbené recepty
  • Kontakt
  • O Kristíne
  • Nav Social Menu

    • Email
    • Facebook

Smotanová polievka z tekvicových kvetov

1. septembra 2018 by Kristina Leave a Comment

Tekvicové kvety sú podľa mňa nádherné. Žiarivo žlté a obrovské. Viackrát som už v programoch o varení videla, ako ich vyprážajú. Vyprážanie však vo svojej kuchyni využívam zriedka, preto som uvítala, keď som zbadala lepší spôsob ich využitia. Smotanová polievka z tekvicových kvetov, respektíve môžu sa použiť aj cuketové.

Samozrejme, ako väčšinou, niektoré ingrediencie som doma nemala. V pôvodnom recepte boli totiž aj kuracie prsia. Vzhľadom na to, že zohnať kvalitné kuracie mäso je značne náročné (či už časovo ako aj finančne), jedávame ho zriedka. Polievku som si teda poupravovala podľa svojich predstáv a tu je výsledok.

Použila som na ňu viacero surovín z našej záhrady. Pokiaľ nemáte ich čerstvé verzie, môžete použiť aj sušené. Ale s čerstvými je tá chuť predsa len lepšia.

Suroviny:

  • 1 ks cibule
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 15 tekvicových/ cuketových kvetov
  • 20 väčších listov šalátu
  • 5 hnedých šampiňónov
  • Hrsť pažítky
  • Pár zelených cibuľových listov
  • 2 l vody alebo vývaru
  • 20 lístkov čerstvej bazalky
  • Pol lyžičky majoránu
  • Pol lyžičky tymiánu
  • 3-4 lístky ligurčeka
  • 5-6 lístkov estragónu
  • 250 g créme fraiche
  • Soľ, korenie

Postup:

  1. Cibuľu nakrájame na drobno a na olivovom oleji pomaly opražíme do sklovita.
  2. Pridáme šampiňóny nakrájané na prúžky, trochu osolíme a podusíme.
  3. Pridáme nakrájanú listovú zeleninu: vyberieme stredy tekvicových listov a nakrájame kvety na rezance. Šalát krájame podobne, pažítku a cibuľové listy na drobno.
  4. Zalejeme vodou alebo vývarom.
  5. Polievku ochutíme všetkými bylinkami nasekanými na drobno, soľou a korením.
  6. Varíme do mäkka.
  7. Pridáme créme fraiche, poriadne premiešame a necháme zovrieť.

Dobrú chuť!

Related Posts

  • Penne s mäsovými guľkami a grilovanou zeleninou
  • Cheesecake: recept pre každú domácnosť
  • Polievka z červenej šošovice s mrkvou
  • Polievka zo zelenej fazuľky s paradajkami

Filed Under: Moje obľúbené recepty

Predchádzajúci príspevok: « Testujeme: prírodná kozmetika na ekzémy
Nasledujúci príspevok: Testujeme: prírodná kozmetika proti vypadávaniu vlasov »

Reader Interactions

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Primary Sidebar

Kategórie

  • Dojčenie
  • Liečba ochorenia
  • Moje obľúbené recepty
  • Plodnosť
  • Prevencia
  • Recenzie
  • Tehotenstvo
  • Zdravie dieťaťa
  • Zdravie dospelého
  • Zo života

Vitajte na mojom blogu

Zdravie patrí medzi najdôležitejšie veci v našom živote. S podlomeným zdravím sa žije ťažšie. Niektoré ochorenia sa zlepšiť nedajú, mnohým sa však pomôcť dá. Tento blog bude postupne prinášať moderné odporúčania na samoliečbu, informácie zo zahraničných zdrojov a recepty na zdravé jedlá, ktoré má oslovili a zaradila som ich do nášho rodinného jedálnička. Určite však nenahrádza konzultácie s lekárom, tak keď treba, šup do ambulancie.

Kristína Ferencik

Najnovšie články

  • Socată alebo fermentovaný nápoj z bazy čiernej
  • Skríning rakoviny: domáce samo-vyšetrenie kože
  • TOP bylinky v kuchyni
  • Čo by mal každý vedieť o melanóme?
  • Recenzia knihy: How to build a healthy brain od K. Wilson
  • Naša Facebook stránka
  • Náš Instagram

Copyright © 2022 · Shirley theme by Lovely Confetti DMCA.com Protection Status

Copyright © 2022 · Shirley Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in